individuele begeleiding

Psychotherapie en coaching

Begeleiding in de veilige omgeving van onze praktijk

"Volg het pad van jouw dromen, niet de snelweg van andermans verwachtingen"

We verkennen samen jouw gedachten, jouw gevoelens en jouw gedragingen om inzicht te krijgen in de uitdagingen die op je pad komen. Er ontstaat meer verbinding met jezelf.

psychotherapie groepspraktijk feel connected duffel 1

Psychotherapie in de praktijk

Er zijn soms momenten in je leven waarbij je vastloopt of het gevoel hebt niet verder te kunnen. Je voelt je eenzaam, ongelukkig of minder goed in je vel. Soms zijn er zelf geen woorden om te beschrijven wat je voelt of welke gedachten er door je hoofd spoken. Het kan zijn dat je steun ervaart vanuit je omgeving, of net niet. Het kan nodig zijn dat iemand zonder oordeel kan luisteren en er zijn. Soms is het helpend om een andere kijk te krijgen op de situatie die nieuwe inzichten kan brengen.

Door bewustwording en zelfreflectie ontstaat een dieper begrip van persoonlijke patronen en drijfveren.

Materiaal en beelden kunnen helpen om dingen visueel te maken en meer te komen tot ons gevoel. Deze worden samen met gesprekstherapie ingezet om tot meer verbinding te komen met jezelf en met belangrijke anderen in je leven.

Onze therapeuten werken empathisch en op maat van wat jij nodig hebt. Samen werken we graag aan jouw pad, aan jouw proces.

 • Bo Sommerlinck, onze klinisch psycholoog
 • Sharon Van Asbroeck, onze systeemtherapeut
Sessie van 50min €75

Wat is systeemtherapie?

Systeemtherapie is een vorm van psychotherapie die zich niet alleen richt op het individu, maar vooral op de interacties en relaties tussen mensen. Deze benadering gaat ervan uit dat veel problemen ontstaan in de dynamiek van relaties, zoals binnen een gezin of een partnerrelatie. 

In plaats van alleen te kijken naar de individuele problemen of gedragingen, onderzoekt systeemtherapie hoe mensen elkaar beïnvloeden en hoe deze interacties bijdragen aan de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd.

De kern van systeemtherapie is het idee dat verandering in één deel van het ‘systeem’ (bijvoorbeeld een gezinslid) invloed kan hebben op het hele systeem (het hele gezin of de relatiegroep). Door te werken aan de manier waarop mensen met elkaar communiceren en elkaar beïnvloeden, streeft systeemtherapie ernaar om niet alleen individuele problemen aan te pakken, maar ook om een gezondere en meer ondersteunende dynamiek binnen de groep te bevorderen. 

Dit helpt bij het doorbreken van negatieve patronen en het opbouwen van positievere, meer ondersteunende relaties.

Sessie van 1u €70
Intakegesprek €65/50min

Vervolggesprekken €60/50min

Huisbezoek/gesprek op verplaatsing €70/50min

Verplaatsingskost 0,55€/km

1 op 1 coaching

Het leven is niet gemakkelijk. Er overkomt jou van alles dat je niet begrijpt of misschien moeilijk is om het te vatten.

De grote vraag is: WaaromWaarom voel ik mij niet goed? Waarom zit ik vast in bepaalde situaties/patronen? Of waarom overkomt mij dit of dat? Waarom denk ik op de manier dat ik denk?

Alles gebeurt voor een reden (jammer genoeg ook de slechte dingen). Maar wat is dan die reden? Wat is uw boodschap?

Dingen in jouw leven zijn onverklaarbaar en je wilt graag antwoorden.

Het leven is mysterieus, laten we samen ontdekken wat het leven voor jou inhoudt!

Je wilt:

 • Betekenis geven aan jouw leven.
 • Begrijpen waarom bepaalde dingen jou overkomen.
 • Begrijpen waar die negatieve gedachtes vandaan komen.
 • Begrijpen wat er zich afspeelt in uw onderbewustzijn.
 • De boodschappen die het Universum jou geeft kunnen ontcijferen.
 • Controle krijgen over jouw leven.
 • Jouw hoofd en lichaam tot rust brengen.
 • Meer in het hier en nu zijn.
 • Herkomst van emoties en gevoelens begrijpen.
 • Kunnen uitzoomen om het grotere plaatje te zien.

We helpen jou bij het identificeren en bereiken van je persoonlijke doelen. We bieden ondersteuning, motivatie en praktische tools (afgestemd op jouw unieke behoeften en wensen) om je te begeleiden bij het maken van positieve veranderingen in je leven.

Ik ben een partner in jouw groeiproces, ik biedt je een ondersteunende en niet-oordelende omgeving die jou helpt je eigen antwoorden en oplossingen te vinden.

Intakegesprek €65/50min

Vervolggesprekken €60/50min

Huisbezoek/gesprek op verplaatsing €70/50min

Verplaatsingskost 0,55€/km

Auti-coaching

Bij autismecoaching ondersteunt Katrien volwassenen met autisme (en normale tot hoge begaafdheid) of hun omgeving bij het navigeren door hun dagelijkse leven en het ontwikkelen van vaardigheden die hun zelfstandigheid en welzijn bevorderen.

Coaching kan op veel verschillende vlakken, hierbij een aantal voorbeelden:

 1. Persoonlijke begeleiding: Jouw unieke behoeften, sterktes en uitdagingen beter proberen te begrijpen, en je ondersteunen bij het stellen en bereiken van persoonlijke doelen.
 2. Structuur en routine: Helpen bij het opzetten van duidelijke structuren en routines die voorspelbaarheid en stabiliteit bieden, wat vaak essentieel is voor mensen met autisme.
 3. Zelfredzaamheid bevorderen: Ondersteunen bij het ontwikkelen van praktische vaardigheden voor zelfstandigheid, zoals zelfzorg, huishouden, tijdmanagement en geldbeheer.
 4. Ouder- en gezinscoaching: Ondersteuning en educatie bieden aan ouders en andere familieleden om hen te helpen de behoeften van hun geliefde met autisme beter te begrijpen en te ondersteunen.
 5. Verbinding met hulpbronnen: Informatie en toegang bieden tot aanvullende bronnen en diensten, zoals therapieën, ondersteuningsgroepen en recreatieve activiteiten.

Als auti-coach wordt er meestal nauw samengewerkt met andere professionals, zoals therapeuten, leerkrachten en werkgevers, om een holistische benadering van ondersteuning te bieden die alle aspecten van jouw leven omvat, maar hierin heb jij de keuze.

Alleszins is de coaching steeds op maat gemaakt om te voldoen aan de specifieke behoeften en doelen van iedere persoon. katrien baseert zich in de ondersteuning niet alleen op theorieën, maar evenzeer op de vele praktijkervaring die ze in de loop der jaren met haar eigen gezin heb opgedaan.

Moet je nog te lang wachten of is therapie een stap te ver?

Omdat we meer mensen willen helpen en omdat we gemerkt hebben vaak dezelfde psycho-educatie, oefeningen en uitleg te geven aan cliënten, hebben we een online zelfzorgtraject gemaakt. Word nu al geholpen en ‘do-it-yourself’!

Veelgestelde vragen

Er kan zowel betaald worden met de payconic app, bancontact app of cash. 

Bij sommige mutualiteiten is er een terugbetaling voorzien voor psychotherapie, relatie- en gezinstherapie:

– CM: 10 € per sessie, maximum 24 sessies (30€ voor jongeren)

– De Voorzorg: 10€ per sessie, 12 sessies per jaar (20€ voor jongeren)

– LM: 10€ per sessie, 6 sessies per jaar (20€ voor jongeren)

Opgepast deze bedragen zijn indicatief en veranderen soms, dus gelieve bij jouw mutaliteiten de details op te vragen.

Heb je moeite met het vinden van een plek in therapie of word je geconfronteerd met lange wachtlijsten?

Om meer mensen te kunnen helpen heb ik een online zelfzorgtraject ontwikkeld.

Begin nu meteen met je eigen zorgtraject en neem het heft in eigen handen!

FAQ psychotherapie groepspraktijk feel connected duffel 2
Scroll to Top