ONS TEAM

Claire Vekemans

Bemiddelaar en coach

Claire Vekemans  coach en bemiddelaar

Claire Vekemans

Ik heb meer dan 20 jaar ervaring als teamcoach en specialiseerde me als erkend bemiddelaar op vlak van samenwerkingsconflicten.  Het is mijn missie om vastgelopen samenwerkingen terug naar een positieve flow te begeleiden. 

Spanningen en conflicten kunnen een grote impact hebben op de kwaliteit van het werk en op het welzijn van de medewerkers.  Leidinggevenden weten vaak niet hoe ze hiermee om moeten gaan en gaan het conflict daardoor vermijden in plaats van het gesprek aan te gaan. 

Conflicten ontstaan dan ook door een samenspel van heel wat factoren, het is niet gemakkelijk om hier tegelijk zorgzaam en daadkrachtig een weg in te vinden. 

Ik ga, samen met jou,  via een systemische bril inzoomen op wat er speelt:

  • Wat is zichtbaar aan de oppervlakte én wat beweegt er in de onderstroom?
  • Welke vastgelopen dynamieken en patronen kunnen we herkennen en hoe krijgen we die terug in beweging?
  • Hoe kunnen het team en de leidinggevende inzichten verwerven en patronen leren doorbreken, zodat ze conflictvaardiger worden en zich meer kunnen focussen op de inhoud van hun job?

Begeleiding is mogelijk via:

  • groepsgesprekken
  • individuele coaching van leidinggevenden of medewerkers
  • 1-op1 bemiddelingsgesprekken
  • Een combinatie hiervan, op maat van de organisatie

Er wordt over mij gezegd dat ik een rustige en empathische coach ben, met de 2 voeten stevig op de grond.  Ik volg de noden en belangen van de organisatie en medewerkers en kan de complexiteit van een situatie snel doorgronden. 

Ik tracht mensen in hun kracht te zetten en geloof dat iedereen, met de juiste ondersteuning, moedige gesprekken kan voeren over dàt waar de groep het écht over moet hebben. 

Scroll to Top